Välkommen till Limhamns Urverkstad!

Vi utför reparationer och service på de flesta sorters mekaniska och elektroniska kvalitetsur.
Med god utbildning, en välutrustad verkstad och erfarenhet av urmakeri sedan 1974 så ser vi till att alla reparationsarbeten utförs med största noggrannhet så att ni kan ha glädje av era klockor i många år framöver.

Företaget Schatz Ur med butiken på Mårtensgatan i Lund grundades 1930 av Josef Schatz, släkt till grundarna av August Schatz & Söhne som sedan slutet av 1800-talet gjort sig kända för framför allt skeppsuren Schatz Royal Mariner.

Vid Josef Schatz bortgång i början av 60-talet övertogs företaget av två vid tidpunkten anställda urmakare, Nils Jönsson och Hasse Andersson.
1989 skedde nästa ägarbyte. Thomas Gustafson, som började sin bana inom urmakeriet år 1974, tog då över företaget och butiken i Lund och drev det vidare i samma anda. Under 90-talet så drev vi ytterligare en butik på Södergatan i Malmö under namnet Urvalet.

År 1998 upphörde butiksverksamheten och sedan dess fokuserar vi istället helt och hållet på att vara en kvalificerad urverkstad för reparationsarbeten åt såväl privatpersoner som urbutiker och grossister. Samma år flyttade vi även till den nuvarande lokalen på Ringugnsgatan i Limhamn, och heter sedan dess Limhamns Urverkstad.